Zdrowe słodycze – czy w ogóle istnieją?

  • Karo

    Ostatnio moja Pani profesor na seminarium powiedziała bardzo ciekawą rzecz. Mianowicie, że jeszcze 40 lat temu nie było czegoś takiego jak cellulit. Pojawił się on stosunkowo niedawno, w czasie kiedy na rynku pojawiły się wysoko przetworzone produkty, jak sosy w słoiczkach i inne takie. Prawdopodobnie jest to wynikiem tego, że tłuszcze i węglowodany w takich wysoko przetworzonych produktach ulega modyfikacji, które wywołują odkładanie się tłuszczu w tkance w sposób nieprawidłowy. Bowiem nie odkładają się one jako gładka struktura tylko „fale Dunaju”. Ja sama ważę 48 kg przy wzroście 160 cm i mam cellulit, więc chyba coś jest na rzeczy, więc może warto napisać o tym artykuł? Buziaki dla wszystkich Ficiaków :*

  • http://prasowaniezmarszczek.pl Marta

    Zgadzam się z tym, żeby jeść zdrowe słodycze, o ile tak to można nazwać. Przytoczony przykład jest bardzo trafny.

  • Sylwia

    Bez słodyczy nie da się żyć :(

    zapraszam na http://www.nalzdan.pl/

  • justynakola

    Hmm totalnie się nie zgadzam :) Cukier cukrowi nie równy to po pierwsze. A po drugie to tłuszcz który jemy jest tym który nosimy – ja zjadam około 3tys kalorii w postaci owoców, warzyw i kasz/ryżu – i chudnę. I nie, nie chodzę na siłownie codzinnie – własciwie bardzo mało ćwiczę.

  • https://tech-dent.pl Tech Dent

    Jesteśmy jak najbardziej na tak, jeśli chodzi o zdrowe słodycze! Te niezdrowe niestety nie mają zbyt dobrego wpływu np. na zęby ;)